O GOSPODIČNI

Gospodična knjiga je živa že od leta 2011, ko sem kot zdolgočasena absolventka začela pisati knjižni blog, takrat imenovan Bralnica.si. Tako sta moja edina trajna hobija – branje in brskanje po spletu – postala smiselna in legitimna.

Gospodična knjiga niza živahne vtise o kakovostni literaturi.

V rubriki Berem sebi pišem o knjigah, ki jih prebiram po lastnem izboru, občasno pa zaradi narave svojega dela. Takrat pišem kot ljubiteljica družbenih romanov in profesorica slovenščine.

V rubriki Berem sinku se družim z leta 2013 rojenim dečkom, ki mu bom odpustila, če ne bo odrasel v bralca, toda ne želim si, da bi zamudil otroštvo, prepredeno z zgodbami. Izpostavljam kakovostne otroške slikanice, ki prepričajo z vsebino in likovno podobo. Rubriko ustvarjam kot k estetiki zavezana bralka.

V rubriki Matigovor izhajam iz svojih svetlih in sivih starševskih izkušenj, ne razpravljam o edinem pravem načinu prehranjevanja otroka in ne kažem dečkovega obraza.

Gospodična knjiga si ne bi bila podobna brez izvirnih ilustracij drage Marysie Szmatula Černe in potrpežljive ter natančne spletne oblikovalke Katarine Oman.

Hvala tistim slovenskim založbam, ki cenijo moje delo in to izkažejo z dejanskim sodelovanjem, ter hvala bralcem Gospodične knjige, ker zaupate v moje zapise!

V Gdč. verjamem

Nina Prešern


Kontakt: