KAJ JE GDČ. KNJIGA?

Gospodična knjiga je živa že od leta 2011, ko sem kot zdolgočasena absolventka začela pisati knjižni blog, takrat imenovan Bralnica.si. Tako sta moja edina trajna hobija – branje in brskanje po spletu – postala smiselna in legitimna.

Gospodična knjiga niza živahne vtise o kakovostni literaturi in življenju kot takem.

Fotografija: Nika Lazendić, NLP studio

V rubriki Berem sebi pišem o knjigah, ki jih prebiram po lastnem izboru ali zaradi narave svojega dela. Takrat pišem kot ljubiteljica dramatičnih družbenih romanov in profesorica slovenščine.

V rubriki Berem sinku se družim z leta 2013 rojenim dečkom, ki mu bom odpustila, če ne bo odrasel v bralca, toda ne želim si, da bi zamudil otroštvo, prepredeno z zgodbami. Izpostavljam le kakovostne otroške slikanice, ki prepričajo z vsebino in likovno podobo. Rubriko ustvarjam kot k estetiki zavezana bralka.

Sem avtorica dveh priporočilnih bralnih seznamov za predšolske otroke, BEREM SINKU 1-2 in BEREM SINKU 2-4. Oba seznama lahko prosto preneš na svoj računalnik ali telefon.

V rubriki Matigovor izhajam iz svojih svetlih in sivih starševskih izkušenj. Ne razpravljam o edinem pravem načinu prehranjevanja otroka in ne kažem dečkovega obraza. O avtizmu vem veliko in želim se čim dlje vsakodnevno igrati s sinom.

Gospodična knjiga si ne bi bila podobna brez izvirnih ilustracij drage Marysie Szmatula Černe in potrpežljive spletne oblikovalke Katarine Oman.

Hvala tistim slovenskim založbam, ki cenijo moje delo in to izkažejo s sodelovanjem (kako sodelovati z Gdč. knjigo, preberi TUKAJ), ter najlepša hvala zvestim bralcem Gospodične knjige, ker zaupate v moje zapise!

V Gdč. verjamem

Nina Prešern


Kontakt: