Ko Nina spi

Branka Jurca: Ko Nina spi (Mladinska knjiga, 1988, ilustrirala Marjanca Jemec-Božič)

Spet je vikend in spet brskam po svojem otroškem knjižnem imetju. Tokrat sem naletela na knjigo Ko Nina spi in ta si, glede na to, da v njej nastopa deklica, s katero delim ime, zasluži posebno mesto, čeprav se je ne spominjam kot ene izmed najljubših otroških knjig. Najbolj se spomnim zgodbe, ki v knjigi nosi naslov Dedek si je zlomil nogo – v spominu mi je ostala ilustracija rentgenske slike zlomljene noge. Strašljiva je …

Ko danes Nina spi, predvsem globoko spi in sanja, nekaj zelo smešnega pa se prepiti sredi sončne nedelje, ko po več kot petnajstih letih odpre knjigo in v njej najde improvizirano knjižno kazalko s svojimi začetniškimi otroškimi velikimi tiskanimi črkami in s pomenljivim imenom Kazalo (zapisano trikrat – da se ve!) 🙂
Je tudi vaše ime uporabljeno v kateri od knjig?

KOMENTARJI

 1. Oh fouš fouš, da še poseduješ otroške knjigice. Jaz sem enkrat v drugi polovici osnovne šole popenila, zakaj imamo toliko knjig doma, če pa jih nihče ne bere in naj jih raje odnesemo v antikvariat, da jih še kdo drug prečita..don't know if that was nice or just stupide 🙂 Pa so šle vse lepe slikanice in romani moje mame. Rešila sem samo Ko zorijo jagode in Dekamerona..

  No glede imena… Svojega se ne spomnim iz nobene knjige, še manj iz otroške. Če mogoče veš, do tell, please 🙂 Tina 🙂

 2. Oh peteršilček pa ne morš dat otroških knjig stran! Lahko daš cunje, igrače, knjig pa res ne! Mi jih imamo veliko več kot odraslih – pri štirih se nabere. 🙂 Bo po moje prav problem kako jih razdelit ko bomo šli vsak po svoje.

  Moja knjiga z imenom ima pa naslov Draga Katarina! in govori o deklici ki si dopisuje z namišljenim prijateljem z imenom Aniratak. Ima prave kuverte s pismi, razglednicami, sestavljanko, gusarsko prevezo za oči,… Čist hudo! Sicer tudi ni moja najljubša, ampak vseeno ljuba.

 3. Joj, to je pa res škoda, če nimaš več otroških knjig, petršilček. Je prav fajn pobrskati med njimi. Pa tako lepe so nekatere 🙂 Knjige o Tini se pa trenutno ne spomnim … hmm … lahko pa napišeš svojo 😛 O Tini Petršilček recimo :))

  Škratek, Draga Katarina! se sliši zanimivo 🙂

 4. Zanimivo, jaz, tvoja mami pa se velikokrat spomnim na reklo tega naslova, kajti zelo rada spiš, jaz pa sem zgodaj pokonci in si velikokrat v mislih rečem: " Ko Nina spi,sem jaz v trgovini, …"

 5. Hehe 🙂 Ko Nina spi, ti nisi samo v trgovini, ampak postoriš še vse mogoče 🙂

Dodaj odgovor