Za lahko noč

Ela Peroci: Za lahko noč (Mladinska knjiga, 205 str., ilustrirala Ančka Gošnik Godec)
Na to sončno nedeljo predstavljam zbirko pravljic Ele Peroci, ki nosi naslov Za lahko noč. Z začudenjem sem ugotovila, da v zbirki ni navedena letnica izdaje, wikipedia pa pravi, da naj bi zbirka izšla leta 1985. V njej je ogromno pravljic, ki jih je ilustrirala Ančka Gošnik Godec – nekatere ilustracije so črno-bele, druge pisane, vse pa so mi zelo všeč. Pa tudi pravljice same so lušne – saj se še spomnite Muce copatarice, kajne? Pa pravljice Moj dežnik je lahko balon? In Stare hiše št. 3 in Tisočkratlepe? Vsekakor zgodbe, ki jih lahko bereš ne samo za lahko noč, ampak tudi za dober dan.

KOMENTARJI

  1. Prav neverjetno, kako me otroške knjige v mislih v trenutku "odpeljejo" desetletja nazaj in vedno znova se zavem, zakaj imam še danes tako zelo rada knjige – ker sem jih oboževala tudi kot otrok. Starši so nama s sestro knjige kupovali, kolikor so pač bile na voljo, seveda pa jih niti slučajno ni bilo toliko in tako razkošnih, kot so danes. Pa vendar, skrbno sva jih čuvali in vedno znova prebirali. In tako je še danes, le knjige niso več otroške.

  2. Ena mojih najljubših zbirk pravljic 🙂 ker je nabor uporabljenih besed bogat, pravljice pa domišljijsko zelo zanimive (Valovi in valovi, ), pa tudi lepe in resnične (Zgodba o ljudeh in njihovih otrocih)…nikoli se ne naveličam brati teh pravljic. Za današnji čas se mi zdi, da so kar malo “nenavadne”, a so mi zato toliko bolj všeč! Se pa moji dve punci včasih pritožita, da ni dovolj slikic, kar razumem, a vseeno vztrajam s to knjigo, ker se mi zdi “zlata vredna”.

Dodaj odgovor