Ilustracije: Jelka Reichman

Do 16. novembra bo v galeriji ARS v Ljubljani na ogled razstava ilustracij slovenske ustvarjalke Jelke Reichman. Razstavljene bodo ilustracije iz knjige Mižekmiž (Bina Štampe Žmavc) in zbirke pesmi Uspavanke, jaz pa sem med svojimi knjigami iz otroštva izbrskala dve živalski – eno o mačku in drugo o medvedkih. Obe dobro poznani in obe je ilustrirala Reichmanova.

Velike mačje oči, Murijeva prešita pisana odeja in ogromna budilka. Pa sladki medvedki in otroci z rdečimi lički ter burja, ki ziba hruške. Tole so moje najljubše ilustracije iz Mačka Murija (Kajetan Kovič) in iz zbirke pesmi Medvedki sladkosnedki (Srečko Kosovel).

KOMENTARJI

  1. ooooh moja najljubša ilustratorka, v kombinaciji s Kosovelovo otroško poezijo je pa sploh top. 🙂 Sonček boža tačice naše bele mačice … 🙂

  2. Tudi meni ena najljubših ilustratork. Zelo dosti je ilustrirala tudi v Cicibanu, ki ga je pred mnogimi leti imel naročenega sin. Vse letnike, ki jih je dobival, (5-6) sem dala zvezati v knjige in zdaj čakajo naslednji rod otroških ročic, da jih bodo listale in prebirale.

Dodaj odgovor