Maturitetno branje

Meni so letošnje knjige, ki jih bodo maturantje splošne mature brali pri slovenščini, zelo všeč – no, z vsebinskega vidika se mi zdijo sicer zelo aktualne, a morda prav zaradi tega, ker gre za drame, niso najlažje predstavljivo branje za dijake. Knjige v tej izdaji so mi všeč predvsem kot predmeti – oblikovane so enostavno, barvito, privlačno. Simpatičen koncept. Gogolj je rdeč in na notranji strani platnic knjige so ure, Cankar je vijoličen, noter so kravate, Ibsen je svetlo moder in ima metuljčka, Möderndorfer pa je svetlo zelen in s kovanci na platnici. Na hrbtni strani knjig so upodobljeni vsi štirje gospodi, dodan je še kratek življenjepis vsakega od njih.
Knjige so izšle pri Mladinski knjigi, cena posamezne je 9,95 evrov. Še dobro, da imamo letos v družini maturanta in so tako tudi te knjige priromale bližje 🙂 Morda pa katerega izmed maturantov k branju in učenju pritegne tudi oblika teh štirih knjig. Mene bi 🙂

KOMENTARJI

  1. Uh, naša maturantka jih pa ni nič pokazat prinesla. Sploh nisem vedela kaj berejo. 🙂 Sicer pa: mi smo tudi imeli štiri drame in ni panike, je čist fajn zadeva.

  2. Jaz sem imela to srečo, da smo na splošni maturi imeli 4 drame in meni se je to zdelo super! 🙂 Pa še same fajn knjige so bile, sploh Vladimir – tudi predstava v drami je bila super. Maša Derganc je tako ena mojih najljubših slovenskih igralk. 🙂

  3. Meni pa se zdi dramatika v primerjavi s prozo težje razumljiva, predstavljiva. Meni je bilo drame vedno malce dolgočasno brati, ker se ob branju ves čas trudim ohranjati pred očmi neko sliko dogajanja in vseh opisanih podob. In slednje težje dosežem, če berem dramsko delo.

Dodaj odgovor