Služkinje – knjiga : film

Knjiga Služkinje me je zelo navdušila in tudi ogled filma The Help lahko le priporočam! Predelava knjige v film se mi zdi odlična z obeh zornih kotov – če si knjigo pred ogledom filma prebral ali pač ne. Zelo zanimivo in pohvalno se mi zdi, da se film v večini scen (morda le v eni ali dveh ne) ravna po knjigi, najboljše pa se mi zdijo predstavljeni glavni knjižni liki – vražja Hilly v podobi Bryce Dallas Howard, jezna, a srčna Minny kot Octavia Spencer, bojevita Abilieen kot Viola Davis in Emma Stone kot Eugenia. Morda je prav Eugenia v knjigi predstavljena nekoliko drugače – kot bolj nerodno, sramežljivo in od matere odvisno visokoraslo dekle, ki se iz grdega račka razcveti v samozavestno mlado žensko, v filmu pa je po mojem občutku lik Eugenie nekoliko manj v ospredju, a nič zato. Odlična je tudi filmska upodobitev afnaste, a prikupne Celie Foot, ki jo je odigrala meni trenutno zelo kul igralka, Jessica Chastain (The Tree of life, The Shelter idr.). 
Zelo všeč sta mi tudi scenografija in garderoba igralk – vse te nežne jopice in obleke, stisnjene v pasu, pa obroči v laseh in biserne ogrlice – čudovito, čeprav znotraj Hilly&kompanije gnilo in izprijeno.
Film kot lepa pika na i knjigi! Priporočam seveda oboje! 🙂

KOMENTARJI

  1. V noči na soboto sem prebrala knjigo (nisem se mogla odtrgat od nje) in danes sem pogledala tudi film. Vse je res, kar praviš!

  2. In kjer so tekle solze med branjem knjige, so tekle tudi pri filmu.

Dodaj odgovor