KRADLJIVKA KNJIG

Kradljivko knjig bom še dolgo ohranila v spominu. Je primer knjige, ki ima, če sodim po svojem bralnem okusu, vse: zapleteno zgodbo, skrivnostnega  in vsevednega pripovedovalca, mlado prikupno junakinjo, zgodovinsko ozadje ter idealno velikost pisave (ni nepomembno!), kar omogoča pregledno branje na več kot 500 straneh, ki minejo bliskovito. Prav tako je zunanja podoba knjige tako lepa, da jo je krasno imeti v zbirki n domači knjižni polici.

Roman sem kar požrla in že med branjem sem jo priporočila mnogim, za katere vem, kaj berejo. Gre za čas med drugo svetovno vojno, smo v Nemčiji in pred nami stoji Liesel, deklica, prežeta z izgubami, ki vsakič znova postrežejo s kakšno drobno pridobitvijo, zaradi katere vztraja v svetu, ki ga je težko razumeti.

Kdo vam pripoveduje zgodbo, ki jo boste spoznavali po koščkih, boste verjetno modro ugotovili že na prvih straneh knjige, a pripovedovalke zato nikar ne podcenjujte. Žal ve več, kot veste vi, in to vam bo dala v tej knjigi zelo jasno vedeti. Posmehljivka.

Markus Zusak: KRADLJIVKA KNJIG (Sanje, 2010, 542 strani)

KOMENTARJI

 1. Tudi sama sem Kradljivko knjig prebrala na mah … in takrat mi je pustila prav posebno sled v srcu – ravno zaradi pripovedovalke – nanjo sem resnično začela gledati z drugačnimi očmi … Knjiga mi je bila tako všeč, da sem jo kasneje enkrat kupila (mislim, da v času knjižnega sejma, ko je bila dosti ceneje) in sedaj domuje na moji knjižni polici in vem, da jo bom v dolgih zimskih dneh začela prebirati znova čisto počasi … Velikokrat berem na mah, potem pa še v nižji prestavi :o)))

  Že dalj časa spremljam tvoj čudoviti blog … danes pa je dotik besed kar sam zletel v komentar :o)))

  Lepo, lepo bodi in z velikim veseljem bom spremljala tvoje objave, ko boš brala sinku …

  Vse dobro …

  Odmevčica

 2. Še ena navdušenka nad knjigo, ki sem jo prav tako prebrala na mah. Čudovito branje, vroče priporočam. Prav gotovo jo bom čez nekaj let še 1x prebrala.
  Nestrpno pa čakam nadaljevanje branja sinku…..

 3. Se ena velika ljubiteljica te knjige

 4. Končno sem jo tudi jaz prebrala. Čudovita je, res dober jezik!

  Poglej še film, jaz ga moram zdej še enkrat. 🙂

Dodaj odgovor