KUKU

Prikupna kartonka Ksenije Šoster Olmer z naslovom Kuku vabi najmlajše bralce, eno- do dvoletnike. Ob svetlih ilustracijah Kristine Krhin se sprehodimo po raziskovalnem vsakdanu malega Luke. Medmet ‘kuku’ je nekaj, kar malčki spoznajo že zelo zgodaj. Ta beseda jih zmeraj nasmeje, pa naj gre za skrivalnice, pri katerih se mi skrivamo njim, ali za zamenjane vloge, ko se oni (bolj ali manj spretno) poskusijo skriti nam.

Malček lahko to kartonko lista sam, odrasli pa njegovo pozornost ohranjamo tako, da beremo preprosto besedilo pod sličicami (ime dečka na ilustracijah lahko po želji tudi spremenimo), si pripoved sproti izmislimo in/ali malčka vodimo z vprašanji, kot so: Kje je krt?/Kaj kuka iz zemlje? Kje je rdeč lonec?/Kaj kuka iz lonca? Kdo kuka izza ograje? Kje je Luka? Kam sestrica pelje bratca? 

Kartonki Kuku se pridružujeta še dve istih avtoric: Papa (tema je uspavanje) in Kak (o vseh čudovitih rečeh, ki se jih dotaknejo najmlajši – in jih dajo v usta).

Ksenija Šoster Olmer: KUKU (Miš, 2012, 12 str., ilustrirala Kristina Krhin)


Vse tri kartonke so na prvem priporočilnem knjižnem seznamu Gdč. knjige BEREM SINKU 1-2. Seznam je brezplačen. Po e-pošti ga prejmete tako, da tukaj izpolnite obrazec na dnu objave. Med vsemi, ki boste do petka, 9. junija, naročili seznam BEREM SINKU 1-2, bom izžrebala pet prejemnikov prikupnih knjižnih nagrad.

Dodaj odgovor