Povežimo se s svojim otrokom

Maša Strobl: Povežimo se s svojim otrokom: petnajst srčnih projektov od trebuščka do dojenčka in naprej (Modrijan, 2014, 120 str., 23,50 eur)
Lepo je, da tudi slovenski avtorji in ustvarjalci v knjižni obliki izdajajo naredi sam projekte o  različnih temah. Nazadnje sem predstavila Hudo preprosto, se spomnite?
Knjiga Povežimo se s svojim otrokom je še sveža, izdala pa jo je mamica treh otrok, Maša Strobl, ki na 120 straneh ob fotografijah Anite Česnik Mažgon ustvari 15 srčnih izdelkov – nosečniških, dojenčkastih in malčkastih. Vsedružinskih.
To so lušne ideje za shranjevanje spominov v oblikah, ki so brezčasne, narejene iz srca in z enim samim namenom – družino povezati, jo opremiti z večnimi spomini in ves čas iskati nove poti domišljije, ki je neskončna. Taka knjiga je primerna tudi kot darilo bodočim staršem – vsaj nosečnicam se bodo takoj zaiskrile oči, saj se v tem obdobju verjetno vsake še tako netalentirane in neustvarjalne duše poloti želja po tem, da bi za svojega otročka pripravila kaj posebnega.
Kakšne ideje vam daje avtorica knjige? Spodbuja vas k vodenju nosečniškega dnevnika (jaz pa dodajam, da je nadvse priročno voditi tudi materinskega), k pripravi kozarčka spominov, k organizaciji t. i. štorkljafesta in pisanju table vizij. Sledite jasnim navodilom iz knjige, dodajte pa ščepec svojega, enkratnega, vašega … česarkoli že. Naj bo ustvarjalno in rastoče.

Dodaj odgovor