Lahko noč, gorila

Peggy Rathmann: Lahko noč, gorila (Korotan Ljubljana, d. o. o., 1998)

Če je bil še pred mesecem dni Piki tisti pes, ki ga je sinko najraje opazoval, božal in iskal v tej zvočni knjigi, je zdaj glavna gorila. V resnici ji pogosto rečemo kar opica, ker opico odlično oponaša in je pri nas že udomačena žival.
Neverjetno naključje je, da mu je bila podarjena slikanica, v kateri se znajdejo prav tisti predmeti, ki fantička najbolj zanimajo že vsaj zadnja dva meseca. To so: ua ura, nuna luna, ba balon in tuki ključi. Logično, da je Pikiju odklenkalo …
Slikanica Lahko noč, gorila je nagajiva, pestrih barv in ravno prav številčne ter malce eksotične živalske zasedbe (pasavec?). Gorila je spretna tatica, ki varnostniku v živalskem vrtu izmakne ključe in se s svojimi prijatelji udobno namesti v njegovi postelji. Ne bo je zlahka odgnati – ko se gorila odloči, da je čas za lahko noč, je treba ugasniti luč!
V slikanici se pojavi le 10 različnih besed, zato lahko starši pripoved oblikujete vsakič drugače, prepričana pa sem, da utegne zanimati tudi starejše malčke, ki zgodbo ustno oblikujejo sami.

Slikanico lahko kupite tukaj. Čeprav je izšla že daljnega leta 1994, so jo opazili in nominirali celo lani – za nagrado Phoenix Picture book Award. Zelo jo priporočam!

Dodaj odgovor