Pozdravljen, Piki!

Eric Hill: POZDRAVLJEN, PIKI! (Mladinska knjiga, 2014, 10 str., 19,95 EUR)
Ko sem že mislila, da mojega dečka Piki ne more več zares navdušiti, sva v knjižnici naletela na igrivo kartonko s Pikijem iz blaga, prišitim v knjigo, zato da bi bil uporabna lutka, ki malčka ob kratkem besedilu uči raznih reči. Piki tako pomaha in vabi malčka, da stori enako. Piki kima z glavo, si zakriva oči in ploska z rokami – vaš malček pa z veseljem ponavlja, kajne? O ja, tale lutka govori, miga in počne vse sorte, če le sreča spretno roko, ki ji tovrstna aktivnost ni odveč.
Sinko je knjigo tako navdušeno odnesel (dobesedno – kar pulila sva se zanjo, mama v prepričanju ‘Pazi na knjigo iz knjižnice!’, otrok z mislijo ‘Vauuuu, ne dam je!’) iz knjižnice, da sva sredi lepega jesenskega popoldneva sedla kar na asfalt, in se bralno igrala, seveda dovolj glasno, da so naju znanci iz soseske pozdravljali, se muzali, otroci iz naselja pa so hiteli gledat, kdo je ta govoreči rumeni pes … ‘Pikiiii!’ vsi cvilijo in se borijo za knjigo.
No, vsebina kartonke je zelo kratka, primerna za mlajše malčke, lutka pa vendarle dovolj, da jo je možno uporabiti za razne zadeve, ki jih najmlajši ne marajo tako zelo – naš izposojeni Piki trenutno daje navodila o umivanju zob, čiščenju noska, oblačenju in pospravljanju nereda, poizveduje, kako se ima sinko v vrtcu, kako je spal ipd. Ni poveljnik, ima pa njegova beseda očitno večjo moč kot mamina, čeprav … glej ga zlomka, a ni njegov glas zelo podoben njenemu? 🙂

Dodaj odgovor