JUHU ZA WEBINARJE FAMILYLABA!

Verjamem, da že veš, koliko dobrega lahko za družino, otroke in zase storimo starši, če se zanimamo za vzgojo. To ne pomeni, da vsak prosti trenutek panično guglamo o tem in onem, temveč da se za vzgojo, ki jo vodimo doma, zanimamo vsaj toliko, da vemo, kjer so naša močna in kje šibka področja. Bi si o teh želeli s kom spregovoriti? Bi nam razmišljanje nekoga drugega dalo še več odriva za vzgojo, ki se je včasih tudi precej naveličamo? Familylab je oblikoval vsebinsko pomembne webinarje, ki so dostopni, učinkoviti in praktični za tisto sorto staršev, ki si fizičnega obiska seminarja ne želijo ali ga ne zmorejo načrtovati. Juhu za webinarje Familylaba! Kako to gre?

Povedala ti bom o svojih dveh različnih Familylab izkušnjah. Prva je bil seminar, ki sem se ga udeležila pred nekaj leti. Tema: avtonomni otroci. Da sem lahko obiskala seminar, sem potrebovala:

a) varstvo za otroka, beri partnerja, ki je v službi prosil za zgodnejši odhod domov, te ure pa je moral naslednji dan nadoknaditi, zato sem bila to popoldne z otrokom sama,

b) parkirišče, ki ga nisem našla takoj,

c) voljo in pogum, da sem prisedla v krog staršev, ki jih nisem poznala,

d) odprtost, da sem sledila vodji seminarja in se nisem zagnala v vsako besedo, ki mi je morda šla v nos (nisem najbolj poslušne sorte mati),

e) pozornost, da sem dve uri mirno sedela na stolu in sledila debati potem, ko sem dopoldne podobno še več ur počela v službi.

A, B in E so po mojem mnenju največji minusi obiska takega seminarja, C in D pa plusa. Bi se seminarja v taki obliki še kdaj udeležila? Bi, toda …

Familylab je prepoznal omenjene zagate staršev in to, da svoja predavanja ponuja le v Ljubljani. Kako naj se jim sredi delovnega dne popoldne priključi nekdo s Ptuja? Kaj storiti, ko rezerviraš mesto na seminarju, tvoj otrok pa dopoldne zboli? Kaj, ko zboli tisti, ki naj bi ga v tem času varoval? Seminar odpoveš in verjetno se v poplavi vseh obveznosti in novih načrtovanih dogodkov nikoli več ne prijaviš nanj – če temo še ponovijo. Z webinarjem so te stvari obvladljivejše.

Kako je to videti?

  1. Webinar je seminar, ki se odvija na spletu. Da bi si ga ogledal, se moraš prijaviti, zanj tudi plačati. Določen je datum webinarja in organizatorji te do takrat še večkrat nežno spomnijo, kdaj bo napočil live.
  2. Webinar se odvije v živo, in to v večernih urah, v katerih imamo starši še največ možnosti za to, da mu brez večjih prilagoditev družinskega življenja dejansko prisluhnemo.
  3. Če si webinarja nimamo časa ogledati v živo, se posnetek shrani in ogledamo si ga lahko še nekaj dni po tem.
  4. V webinar se lahko ob prenosu v živo vključiš z vprašanji in govorec sproti ustno odgovori. Če gledamo posnetek, pri Familylabu na naknadna vprašanja pisno odgovorijo v zaprti skupini na Facebooku.
  5. Si bolj sramežljive sorte? Ti deljenje izkušenj pred neznanci na seminarju ne diši? Webinar je diskretnejši: samo ti, zaslon in predavatelj.
  6. Si neukrotljivi multipraktik? To ni nujno dobro, a če tega še ne nameravaš spremeniti, ti webinar omogoča idealen izkoristek časa: jaz med poslušanjem webinarja nataknem slušalke in ob tem urejam fotografije za Gospodično.

GDČ. IDEJA: Prisluhnila sem webinarju z naslovom Agresivnost na svobodi, ki sta ga mirno (odbijajo me pompozni predavatelji, na temo vzgoje ne potrebujem šova) in strukturirano vodili Sabina Adanič in Urša Plešnar. Ko tako vodeno razmišljaš o otrokovem vedenju, spoznaš veliko novega, tudi bolečega, o sebi. Ko poslušaš izkušnje drugega, se počutiš sprejeto. Posledično med in po webinarju, v katerem se osredotočiš na točno podtemo vzgoje, začutiš več moči in volje za nove vzgojne izzive doma. Z webinarjem morda ne rešiš vseh družinskih zagat, a s tem, ko si širše priznavaš vzgojne dileme, krepiš zavedanje, da je v vsaki družini obilo napornega, v tebi pa še marsikaj težkega. Pa se je za oboje vredno vedno znova potruditi v obliki malih korakov in drobnih sprememb pri sebi.

Novi datumi in naslovi Familylabovih webinarjev v novembru 2018 so na Facebooku in v njihovem koledarju na spletni strani. Med temami kot meni izjemno mikavne izpostavljam: Živeti z visoko občutljivim otrokom, Ko me otrok razjezi (pa nočem vpiti nanj) in Vse za družino! Kaj pa jaz?. Kateri pa zanima tebe?


FAMILYLAB WEBINARJI V NOVEMBRU 2018, vsakič od 21.00 do 22.30

5. 11. Samospoštovanje ali koliko se imam rad

6. 11. Živeti z visoko občutljivim otrokom

13. 11. Življenje s kompetentnim otrokom

15. 11. Kako otroku postavim mejo, da me bo vzel resno?

20. 11. Moj otrok ne mara v šolo!

22. 11. Ko me otrok razjezi (pa nočem vpiti nanj)!

26. 11. Vse za družino! Kaj pa jaz?

27. 11. Otroci z močno voljo (avtonomni otroci)


Objava je nastala v sodelovanju s Familylabom in odraža osebno izkušnjo seminarja/webinarja, ki je morda drugačna od tvoje.

Dodaj odgovor