TRIJE ZELO POSEBNI KOLEDARJI ZA 2019

To so trije zelo posebni koledarji za 2019! Razlikujejo se po mnogih rečeh, a avtorice vseh treh so zavezane k istemu: k najlepšemu in funkcionalnemu. Kako z zlato sanjari Zoki.Art, kaj z barvami kliče UriKuri in kaj želi družinam s koledarjem predati Familylab? Zaželiš si lahko tudi svojega. Gdč. žreb bo že v nedeljo, 9. decembra, a več o tem na dnu zapisa …


Zorana ustvarja pod imenom Zoki.Art. Na Gdč. knjigi si njene čudodelne ilustracije spoznal že ob slikanici Petre Šuštar, Smaragdni gozd želja, kajne? Kaj vidiš v koledarju? Drobnarije, živalice … Za zasanjati.

Posebnosti koledarja Zoki.Art:

 • namizni koledar na lesenem stojalu
 • 12 kartic (papir 300 g) v velikosti 9 x 12,5 cm
 • ilustracije v akvarelni in gvaš tehniki
 • vsaka prva stran koledarja je unikatna (ročno dodani zlati detajli)

Koledar si podrobneje oglej tu. Zorani sledi na Facebooku in Instagramu (@zoki.art).


UriKuri je Urška, katere živobarvne ilustracije prepoznaš na rokovnikih, razglednicah, čestitkah, skodelicah, ovijalnem papirju, majicah in drugem. Te ima, da bi njene rože in drevesa kar pobožal?

 

Posebnosti koledarja UriKuri:

 • 13-listni stenski koledar (32 x 45 cm)
 • 100 % recikliran papir (160 gsm) nežno smetanaste barvi
 • ilustracije v akvarelni tehniki
 • vsaka stran ima z unikatno tipografijo izpisane misli o naravi, življenju in čuječnosti v angleščini

Koledar si podrobneje oglej na sveže prenovljeni strani UriKuri. Je polna, pregledna in svetla? Tako jo vidim tudi jaz! UriKuri je na Facebooku in Instagramu (@urikuri).


Familylab že poznaš, saj sem na Gdč. knjigi letos zapisala JUHU ZA WEBINARJE FAMILYLABA!. Njihov koledar je pripomoček za organizacijo časa cele družine in nežno krepitev povezanosti, ki nam med letom hitro spolzi iz rok.

Posebnosti Familylab koledarja:

 • 6-listni stenski koledar (21 x 80 cm)
 • razdelki za 4 družinske člane v posameznem mesecu
 • 12 citatov Jesperja Juula
 • vsak teden predlog za nov osebnostni in družinski izziv

Ko se otrok naslednjič vede ”neprimerno”, se spomni: vedenje, ki je za nas “nesprejemljivo”, je včasih za otroka edina možnost, da izrazi čustveni kaos, ki je v njem.

Razmisli in zapiši: s kom ti je najtežje vzpostaviti enakovreden odnos? Z otrokom? S partnerjem, starši, šefom? Zakaj?

Familylabov koledar, ki ga je oblikovala Anja Šuler, najdeš tukaj. Živa sta tudi profila na Facebooku in Instagramu (@familylab.si).


[GDČ. ŽREB] Na katerem koledarju želiš obračati liste v 2019? V komentarju pod to objavo na blogu, na Facebooku ali Instagramu zapiši, kateri od predstavljenih koledarjev te najbolj mika, in zakaj. S tem lahko veliko poveš tudi ustvarjalkam. Odgovore bom sprejemala do nedelje, 9. decembra. Izžrebala bom tri bralce Gdč. knjige, ki bodo prejeli želene koledarje.


Najlepša hvala Zorani, Urški in Familylabu, ki so Gdč. knjigi zaupali nagradne izvode koledarjev. Vse fotografije v objavi so last avtoric koledarja oziroma organizacije.

KOMENTARJI

 1. Uf, vsi so mikavni… Ampak ker družinsko življenje potrebuje veliko organizacije, bi nam prav prišel koledar Familylaba. 🙂

 2. 9. oktober je kul datum (moj rojstni dan?), ampak mesec najbrž ne bo pravi?

  1. Nastja, opa, najlepša hvala za pozornost in popravek. Vse najboljše za nazaj in naprej 🙂

 3. Familylab koledar izgleda super in bi nam prišel super pri naši organizaciji :).

 4. Nedvomno bi takoj imela UriKuri koledar. Ilustracije so tako tople, da ti nemudoma polepšajo dan. Tudi format je točno takšen kot ga potrebujem pravzaprav. Zapisujem si namreč v planer za v torbico, skupen družinski koledar pa se je preselil v elektronsko obliko. Koledar na stojalu pa je kljub svoji ljublosti ob majhnih otrocih malce nepraktičen, škoda pa bi ga bilo skrivati na najvišji odročni polici

 5. Pred kratkim sem na fb-ju zasledila objavo umetnice Zoki.Art ter bila nad njenimi deli navdušena. Tale njen namizni koledar na lesenem stojalu je čista poezija, ilustracije kar prebudijo otroka v tebi in spodbudijo domišljijo, da te odpelje v pravljični svet. Gospa Zorana vse pohvale.

 6. Obožujem pisane slike in stene polne ilustracij. UriKuri koledar je prava izbira za stensko dekoracijo v živih barvah. Po koncu leta pa izbrane slike rešim dnevov in datumov ter jih uokvirim. Koledar je tako recikliran, lepe ilustracije pa ostanejo za moje stene:-)

 7. Hm, … tuhtam in tehtam (tudi tehtnica). A oci so tiste, ki pravijo, da bi ta zivega in toplega od Urske. Ni lepsega od zivih barv sredi januarske zime, kaksen neki je november, ki ga tako krivicno obsojamo, da je turoben. Ceprav priznam, glava pa tuli, da rabimo Familylabovega. Eh. Bomo pa tistega kupili. Ali pa mogoce oba. Hvala za namige Nina?.

 8. UriKuru, da se ti oko odpočije na nečem lepem

 9. Familylab-ov, da bi se lahko nasa druzina malo bolj organizirala 🙂

 10. Vsi trije so res super koledarji! Je kar težka odločitev, katerega izbrati. Ker smo aktivna družina, bi nam zelo prav prišel Familylabov. Držim pesti! ?

 11. Vedno znova sem presenečena in navdušena, kaj vse se ustvarja v Sloveniji. Hvala za tole predstavitev, Gdč knjiga.
  Najbolj me pritegnejo ilustracije Zoki.art. Čisto po občutku, niti ne vem, zakaj. A nekaj je na njih, da bi jih gledala vsak dan. 🙂 Še prostor za postavitev koledarja imam pred očmi: ogromna okenska polica v službi. 🙂

 12. Čudoviti…vsi…ampak jaz bi UriKuri :-)))

 13. Najbolj me pritene Zoki.art koledar … ilustracije so takšne, da se v njih kar izgubiš, ravno prav otroške in pravljične z ogromno možnostmi interpretiranja. Pa ne samo to … s takšnim koledarjem na mizi, ki ga pogledaš vsako jutro in večkrat na dan, je zagotovoljena dobra mera navdiha za vse, ki se ukvarjamo s kreativnimi poklici 🙂

 14. V moje stanovanje bi najbolj pasal koledar UriKuri, saj bi popestril bele stene 🙂 Ilustracije pa so zares čudovite!

 15. Prve dva sta mi sicer oblikovno bolj simpaticna, bi pa izbrala koledar od Familylaba, ker ima veliko prostora za belezenje obveznosti in dejavnosti.

  1. Bojana, najlepša hvala za vaš odgovor. Ste ena od izžrebank te igre, zato bi vam rada podarila koledar Familylaba. Prosim, sporočite mi svoje podatke na nina.presern@guest.arnes.si.

 16. Vsi koledarji so mi zelo lepi, Zoki.Art in Urikuri imata zelo lepe ilustracije, Familylabov pa citate in predlogi za druzinsko prezivljanje prostega casa. :). Izbrala bi ZokiArt koledar, ker je namizni, da ga bi namestila ob racunalnik in si belezila obveznosti :).

 17. Izbrala bi UriKuri koledar, zaradi lepih ilustracij.

 18. Pofočkam se za Familylab koledar, da bo naša družina v letu 2019 bolj organizirana.

 19. Zelo bi se razveselila koledarja ZokiArt, ker so me ilustracije navdušile. Zelo so lepe, posebne, čarobne 🙂

  1. Tereza, hvala za sodelovanje. Ste ena od izžrebank igre, zato mi prosim pošljite svoj naslov, da boste prejeli koeldar ZokiArt.

 20. Zoki art, ker so mi ilustracije zelo zelo všeč. 🙂

 21. UriKuri; res lepe ilustracije, ki bi polepšale najin prenovljen domek, hkrati pa bi malo “olepšale” nadvse natrpan urnik, ki se obeta tudi v letu 2019. 😉

 22. Z ilistracijami sta me pritegnila prva koledarja, odlovila pa bi se za koledar familylaba, ker teden ni nikoli prevec zorganiziran.?

 23. Zoki art, ker ilustracije božajo dušo ??.

 24. Glede na to, da koncno pocasi prihaja cas, ko lahko jaz-mama dam tudi sebi prednost, bi izbrala namizni koledar gospe Zorane in Zoki.Art. Da ne bo na moji pisalni mizi samo kup “izgubljeno-najdeno” delov tisocih igrac 🙂 Res je cudovit.

 25. Jaz sem za UriKuri koledar. Njo in njene akvarele spremljam že dlje časa in jih imam rada zaradi toplote, nežnosti in čutnosti, ki jih oddajajo risbe. In zaradi narave, ki jo riše. Njene risbe se z lahkostjo vklopijo v moje življenje, tako dom kot poslovni prostor.

 26. Izbrala bi koledar Familylaba, ker bi mi bil pomoč pri usklajevanju družinskih obveznosti. Ima veliko prostora za vpisovanje dejavnosti, zdravniških pregledov, rojstnih dni…pika na i pa so citati in izzivi. Držim pesti 🙂

 27. Kar prvi, čudovite ilustracije ?

 28. UriKuri koledar bi popestril našo kuhinjo, v kateri preživimo največ skupnega časa.

Dodaj odgovor