BEREM SINKU 4-6

Hopla, tukaj je! Zadnji priporočilni knjižni seznam Gdč. knjige za predšolske otroke, tiste med 4. in 6. letom. Kakšna dogodivščina jim je brati! Kaj ponuja seznam BEREM SINKU 4-6 in kako ga naložiti na svoj računalnik ali telefon? Vse sem pojasnila v nadaljevanju.

Na seznamu BEREM SINKU 4-6 so same fine! Prav vse knjige so podkrepljene s čudovitimi in slogovno raznolikimi ilustracijami, te predšolske otroke zelo spodbujajo k sledenju zgodbi. Na seznamu niso le krajše in daljše slikanice, temveč tudi stripi in zbirke kratkih zgodb. Med proznimi besedili so tudi poetična.

Seznam je tretji v vrsti priporočilnih seznamov za predšolske otroke, ki sem jih ustvarila ob pripravljanju rubrike Berem sinku. Prvega za začetke branja otroku, BEREM SINKU 1-2, je do sedaj naročilo več kot 1100 ljudi, drugi, BEREM SINKU 2-4, je namenjen malce starejšim predšolskim otrokom in ima zaenkrat 730 naročnikov. Ju poznaš?

Na seznamu BEREM SINKU 4-6 je 48 izvirnih in prevodnih naslovov, ki jih je izdalo 13 odličnih slovenskih založb. Knjige so si med seboj zelo različne po temah in dolžini. Želim si, da knjig ne bi izbirali le po naslovnici ali naslovu, temveč včasih bolj tarčno, glede na temo recimo. Kaj brati otroku, ki se boji teme (Orion in tema), kaj tistemu, ki preboleva ločitev staršev (Mihec), kaj onemu, ki se je sprl s prijateljem v vrtcu (Gobčko in Hopko) in tako naprej … Knjiga je svojevrstno zavetje!

Ne gre le za problemsko in družbeno aktualno otroško literaturo, temveč tudi za humorja polna besedila. Tam sta Tine in Bine: Superjunaka, Ding dong zgodbe Jane Bauer, V naši šoli je kača Davida Walliamsa in serija stripov Škatla iz VigeVageknjige.

Seznam je prostodostopen in ga ob naročilu prejmeš na svoj veljavni e-mail. Če ga ni v predalu s prejeto pošto, poglej v predal z vsiljeno pošto. V primeru težav ob naročilu mi piši na nina.presern@guest.arnes.si.

Hvala vsem, ki boste naročili seznam Berem sinku 4-6, in hvala tistim, ki boste zanj povedali še komu. Lahko ga obesite na steno v otroški sobi, pospravite v torbo za knjižnico, z njim se lahko odpravite na lov za darilom v knjigarno, pokljukajte, kaj ste že prebrali, uporabite ga v vaši knjižnici ali v čakalnici pri zdravniku, podarite ga na roditeljskem sestanku v vrtcu …

Ob tem nikoli ne pozabi: branje otroku je vsak dan drugačno druženje. Je vredno tvojega časa, posvetitve, umiritve in nima za glavni cilj hitrega ter vsiljivega opismenjevanja predšolarja. Namen branja predšolskemu otroku je, da se ob knjigi odpočije, se zbliža z odraslim, razvija domišljijo, se vživlja v drugega, raziskuje svoja čustva, krepi slušno pozornost, širi besedišče … Upam, da se imata ob tem oba (!) karseda lepo!

 

 

 

KOMENTARJI

  1. Pozdravljeni,
    Zelela sem narociti seznam knjig za otroke 4-6 let, pa mi javlja, da email ni veljaven… Mi ga lahko, prosim lepo, posljete?
    Najlepsa hvala v naprej in lep pozdrav!
    Maša Stanovnik

Dodaj odgovor