HUDO PREPROSTO

Tako bi bil videti Pinterest, če bi izhajal v knjižni različici. Hudo lepo! Hudo preprosto. In na srečo z omejitvami v straneh – kar je pri Pintrestu velik problem za zasvojljivosti dovzetne.  Knjiga pa te le nežno omeji.

Hudo preprosto (2014) je zbirka izbranih na oko privlačnih ustvarjalnih zamisli, večinoma zelo uporabnih. Res so preproste, kakor obljublja naslov – ker vsi pač nismo vrhunski kuharji, origami profesionalci, spretni lončarji in vešči s pletilkami.

Vsi pa znamo kaj lepega izrezati, kaj finega napisati, tudi zalepiti papir na papir, naštudirati kakšen recept ali razumeti navodilo za izdelavo tega in onega. Če so temu dodane še lične fotografije (njihov avtor je Klemen Brumec oziroma avtorice navodil), lažje uživamo ob izdelovanju drobnarij za popestritev vsakdana. Ali vsaj lenobno sanjarimo ob listanju knjige, kako bi naredili to in ono, kar obvladajo slovenski ustvarjalci, ki so pripravili objavljene projekte.

V knjigi najdete slikovna in besedilna navodila, kako narediti domine iz kamnov, kako z blagom polepšati okrasni lonec za rože, kako ustvariti zapestnico iz železnine, domačo oglasno desko … Med recepti je vse mogoče – limonada s sivko, čemažev pesto, rustikalni kruhki, mafini, fokača …

“Dragi bralci, upam, da vam bo knjiga iztočnica za lastno ustvarjanje in domiselno spreminjanje starega v novo. Pa še to – pri tem ni prav nič pomembno, ali boste sledili navodilom ali aktivno spreminjali naše ideje, predvsem uživajte in se zabavajte,” je v uvodniku zapisala urednica Petra Slapar.

Več fotografij iz knjige si oglej v storyju na Instagramu @gospodicna_knjiga. Tam nas je že skoraj 1900 in imamo se dobro – če le znamo odložiti ta sitni telefon!

[GDČ. ŽREB] Knjigo Hudo preprosto bom podarila nekomu, ki bo do petka, 9. avgusta, do polnoči na blogu, Facebooku ali Instagramu odgovoril na vprašanje: Kaj se ti v življenju zdi zares hudo preprosto?

Knjigo je uredila Petra Slapar, naredi sam prispevke pa so prispevale spretne punce, ki jih ljubitelji podobnih izdelkov dobro poznate: Ana Bulat, Tjaša Brajdih, Mateja Dobravec, Kaja Podržaj, Jasna Simoneta, Suzana Šlebir in Vesna Vogrin.

Ta zbirka lepih zamisli je lahko tudi darilo, ki bo še kako razveselilo ustvarjalno dušo – tvojo, sosedino, prijateljičino, mamino … Naročiti jo je mogoče tukaj.

V eni od naslednjih objav bom predstavila tudi notranjost dela Družinsko ustvarjanje. Bodi pozoren na Gdč. knjigo!

Petra Slapar (ur.): HUDO PREPROSTO (2014, PKDV, d. o. o., 255 str.)

KOMENTARJI

  1. Hudo preprosto se mi zdi biti prijazna.

    1. Sabina, hvala za odgovor in sodelovanje. Igra je končana. Knjigo bo prejela bralka, ki je sodelovala na Instagramu.

Dodaj odgovor