ČIRA ČARA, AVTO IZ TUNELA!

Predstaviti izdelek, v katerega vložiš več časa, kot ga potem nameniš igri z njim, je morda nesmiselno, po drugi strani pa … Čira čara, avto iz tunela!

Gre za zelo lepo preživet čas z otrokom! Torej je vredno nekaj minut vložiti tudi v pripravo fotografij in to krajše besedilo. S takimi objavami ne silim k izdelavi podobne steze in tunela, nenazadnje je najboljša stvar naših ustvarjalnih projektov prav ta, da se želja po njih najprej porodi v otroku, ne pa pri insta mami, ki terja dovršeno skulpturo, s katero bo lahko dobila vsaj 50 novih sledilcev.

S Čira čara, avto iz tunela! želim kakor pri Svetlobni meči po domače in Čustva na žlici poudariti skupen prosti čas, v katerega vsi družinski člani vložimo dobro voljo in s tem ustvarimo krasne spomine ter fine izkušnje.

Oglej si nazoren način izdelave tunela, v katerem se avtomobili čudežno prebarvajo.

Za izdelavo tunela smo uporabili:

  • kartonasto škatlo
  • flomastre
  • škarje
  • en A4-list
  • lepilni trak
  • Hot Wheels stezo
  • avtomobilčke podobnih odtenkov

Kako smo izdelovali tunel?

Sin je škatlo najprej krasil s strelami – takrat se je že videlo, da bo tunel nevaren. Smrtno glavo in okostnjaka je dal narisati odraslemu, med izdelovanjem pa je dobil novo zamisel. V tunel je položil telefon, na katerem je Youtube predvajal strašljive zvoke.

Kako to gre?

Princip prebarvanja avtomobilčka je preprost: potrebuješ dva avtomobila, recimo avto št. 1 in avto št. 2. Za pregrado (A4-list) v tunelu postaviš avto št. 1. Avto št. 2 spustiš po stezi, in ko zadene ob pregrado, po stezi potisne avto št. 1, ki ga izstreli iz tunela. Čira čara, barva in model sta nova!

Nekaj minut je spuščanje avtomobilov skozi tunel res zanimivo, morda predvsem zato, ker prebarvanje avta ne uspe zmeraj. Nekateri avtomobili so namreč prelahki in prešibko zadenejo ob list v tunelu, zato se vozilo na drugi strani ne premakne naprej. Po nekaj minutah igre navdušenje popusti. Zdaj škatla že več tednov sameva, a potrjuje vsem znano misel o poti, ki daje še več zadovoljstva kot sam cilj.

Dodaj odgovor