2: KAJ SVA – PARTNERJA ALI STARŠA?

Kaj se spremeni, ko midva postanemo mi? Zakaj je imeti družino za naju kot partnerja tako drugače, pogosto tudi težko? Kako naj svoj partnerski odnos postaviva na prvo mesto, če za to sploh nimava dovolj časa, priložnosti in volje?

Epizoda 2 podkasta Gospodična knjiga, Kaj sva – partnerja ali starša?, temelji na mojih razmišljanjih ob branju knjige Jesperja Juula, danskega družinskega terapevta, z naslovom Še vedno se ljubiva.

Knjigo je letos izdala založba Didakta. Naročiš jo lahko v spletni knjigarni založbe in pri Familylabu. Besedilo je prevedla Ana Toman Fabjan.


V epizodi 2 sem omenila še nekatere druge knjige, povezane s partnerstvom:

Poslušalka Gdč. knjige, Tjaša, priporoča še:


V epizodi 2 sem priporočila dva podkasta:


Najlepša hvala za poslušanje 2. epizode podkasta Gospodična knjiga!

V naslednji bom govorila o tem, kako se v družini znajde maček kot hišni ljubljenček, če pa vsa družina temu sploh ni naklonjena? Kako se z mačko razume otrok z avtizmom?

Če imate tudi vi doma muco, prosim, vprašajte svoje otroke, kako se jim to zdi. Izjave otrok (po želji z imenom, obvezno pa s podatkom o starosti) bom do začetka naslednjega tedna zbirala na nina.presern@guest.arnes.si, v komentarjih na blogu, Facebooku in Instagramu. Hvala za pomoč pri ustvarjanju naslednje epizode podkasta Gospodična knjiga!

Gospodična knjiga
Gospodična knjiga
2: KAJ SVA - PARTNERJA ALI STARŠA?
Loading
/

KOMENTARJI

  1. Delim isto razmišljanje, hvala za priporočilo ang. podkasta. Razumem logiko, da če sva midva OK, bodo tudi otroci, hkrati pa je res, da vedno ne gre. Sploh ko so otroci manjši, hkrati pa moraš znati vedno znova poiskati najino vez-da še vedno imava iste cilje/poglede na prihodnost.

Dodaj odgovor