5: KAKO PA KAJ TVOJE EROTIČNO ŽIVLJENJE?

Mmm, ona je vsa svetleča, dišeča, puhteča, izritena na IG-ju žanje stotisoči lajk. Auuu, njemu se meša od testosterona, kakšen je v ogledalu, mišica tu, mišica tam, njegovo poželenje je otipljivo. Najdeta se, mlada in lepa, poželenja polna, seks teče in ti ju gledaš od daleč in si misliš: “Pismo, enim gre pa nesramno dobro.” Vidva pa v razvlečeni trenirki sedita vsak na svojem koncu kavča, komentirata Odmeve in se pošiljata po prigrizke v skrivni predal v kuhinji. On te enkrat na mesec poči po riti in ti veš, kaj to pomeni, ti dvakrat zavzdihneš in tudi vama se zgodi: “Še ga imava, stari!”

Kateri skrajno stereotipiziran par je sinonim erotike? Kateri bo še leta in leta ohranjal živo spolnost?

Kaj nam o spolnem življenju povejo v šoli? Kaj sporočajo mediji, kaj ti gledaš na družbenih omrežjih in kaj zares živimo? Oziroma: zakaj erotike večinoma ne izživimo docela?

Podkast Gospodična knjiga, epizoda 5, Kako pa kaj tvoje erotično življenje, te pričakuje v črnem okvirju na dnu te objave in v aplikaciji Podcasts. Podeli ga s kom!

Svoje razmišljanje o erotiki Slovencev sem v podkastu podprla z izseki iz knjige Eros v ujetništvu (Mladinska knjiga, 2020, 232 str.) psihoterapevtke Esther Perel. Branje knjige živahno priporočam!


Preberi še:

Poslušaj tudi:

Esther Perel ima tudi:

Gospodična knjiga
Gospodična knjiga
5: KAKO PA KAJ TVOJE EROTIČNO ŽIVLJENJE?
Loading
/

Dodaj odgovor