GDČ. ŽREB – 4. KROG

To je Gdč. žreb 2020 – 4. krog. Podarila bom dva priročnika, Trmo Marka Juhanta in Na boljše Damjane Bakarič.

NAGRAJENKE 2. KROGA SO: Brigita (Beli muc in menih), Tamara (Kužek, ki ga Nino ni imel), Katja (Darilo) in Andreja (Boštjan in Košek)

NAGRAJENKI 3. KROGA STA: Sabina (Konje krast) in Tina (Francoski testament)

Nagrajenke prosim preverite e-pošto in mi čim prej odgovorite.

Kako sodeluješ v žrebu Gdč. knjige?

V komentar pod to objavo na spletni strani Gdč. knjiga odgovori na vprašanje:

Za katero od knjig se poteguješ in kaj si obetaš od tega branja?

Odgovore sprejemam do ponedeljka, 24. avgusta, do 20.00.


O priročnikih povem tole, kar je v njiju zapisano na 24. strani:

 • TRMA; Marko Juhant (Črmlj, 2019, 123 str.)

“Dostikrat je za prehod iz ene v drugo aktivnost ključen tisti delček dogajanja, ki ju povezuje. Kot prehod v filmu ali dobri knjigi z enega dogodka na drugega. Ta del poveže prejšnje dogajanje z novim v eno dogajanje. Nastane mala celota, sekvenca. Ko se otrok navadi, da jutranje cmihanje pred obuvanjem čevljev v času odhajanja od doma lahko skrajša in sta starša zato vesela, ustvari novo sekvenco, ki v nadaljevanju rešuje vsa naslednja jutra.”

 • NA BOLJŠE; Damjana Bakarič (Mladinska knjiga, 2018, 182 str.)

“Spreminjanje česarkoli, kaj šele sebe, zahteva premišljevanje, prerešetavanje hipnih odločitev, predvsem pa delo, delo delo, vajo in še enkrat delo. Na trenutke se je zdelo mučno, a je bilo vredno. Pravzaprav moje delo še poteka, o tem moram biti iskrena, in vem, da bo trajalo vse življenje. Vem pa tudi, da nekaterim stvarem nikoli ne bomo prišli do dna. In v redu je tako.”

Na blogu Gospodična knjiga sem pisala o prvi knjigi Damjane Bakarič, Na tesnobi.


V žrebu je mogoče sodelovati do ponedeljka, 24. avgusta, do 20.00. Takrat bo objavljen 5. krog žrebanja z novimi knjigami.

Knjigi sta mi podarili založbi Čmrlj in Mladinska knjiga.

KOMENTARJI

 1. Uuuuu priročnik Marka Juhanta Trma. Želela bi spoznati čim več uporabnih strategij za spopadanje s trmo otrok.

  1. Jaz bi tudi Trmo. Verjetno bom v njej prebrala, da trmasta mati dobi trmaste otroke. ?

  2. Zelim si prebrati knjigo Trma, saj mi bo olajšala moje pedagoško delo 🙂

 2. Trma. Trma. Trma. Ker se je naselila v našo hišo. Da jo bomo lažje sprejeli. ?❤️

  1. Z veseljem bi prebrala Trmo Marka Juhanta. Od nje ne pričakujem čudežnih rešitev in čarobne palice, zgolj pa nov pogled na trmo, ki je pri moji 2 in polletnici iz dneva v dan bolj izrazita. In ker si želim, da se ti trmasti trenutki ne bi končali s solzami obeh.

   1. Jaz pa bi knjigo Na bolje! Odkar sem med korono dobila tesnobo, delam vse živo,da jo ukrotim. Meni gre na bolje,zanima pa me kako je šlo to avtorici

   2. Želim si knjige Trma. Ko moja mini dvojcka se malo zrasteta, mislim da bom vesela, če bom imela kakšnega asa v rokavu pripravljenega ?

  2. Knjigo Trma si želim prebrati, saj se ravno z njo srečujemo pri našem otroku. Morda nam bo v pomoč, morda si le odpremo določena obzorja o tej tematiki, ne pričakujem pa nikakršnega čudeža.

   1. Na boljše, saj pričakujem, da bom izvedela, kako je Damjana Bakarič “prišla” na bolje in kakšne nasvete lahko da nam. 🙂

  3. Pa dam priložnost Juhantu 🙂

 3. Želim si priročnik Trma. Od njega si obetam razjasnitev pojava trme in miroljubne, razumevajoče korake, kako se s takim vedenjem svojega otroka soočiti.

 4. Brala bi Na boljše, ker mi je všeč naslovnica. Obetam si zanimivo branje.

 5. Na boljše bi z veseljem imela, prebrala in podarila še komu za prebrat. Kaj si obetam? Kakšen praktičen nasvet in dobro branje, kjer avtorica deli svoje izkušnje s pristnostjo in iskrenostjo.

  1. Manca, izžrebala sem vas. Prosim, poglejte e-pošto.

 6. Želim si knjigo Trma. Kmalu bom postala mama in trma bo verjetno kmalu na našem rednemu družinskem programu.

  1. Potegujem se za knjigo Trma, bi prav prisla ob naši triletnici ?

  2. Sodelujem za Juhanta in Trmo, ker imam doma eno malo trmico, pa bi mi vsak nasvet prav prišel.

 7. Zelo rada bi prebrala Trmo. Sem slišala že mnogo mnogo dobrih mnenj o njej, Marko je pa itak čisti car. 😀

  1. Urša, izžrebala sem vas. Prosim, poglejte e-pošto.

 8. Trma. Da se oborožim z znanjem še preden pride to obdobje polno izzivov.

 9. Zelim si knjigo Trma. Obetam si to, da bom izvedela za kaksno dobro strategijo za spopadanje s trmo. Moj skratek je trenutno se premajhen, da bi bil trmast, saj ima komaj dva meseca, ampak sem mnenja, da je pri teh stvareh bolje biti vnaprej pripravljen! ?

 10. Trmo od Marka Juhanta si ne želim toliko zame, ampak za mami, saj imam izredno trmasto sestrico. Verjamem, da bi v njen našla kakšen nasvet, kako to trmo obvladovati.

 11. Potegujem se za knjigo Trma, prav mi bo prišla, ker je hčerka začela z obdobjem uveljavljanja svoje volje in bi mi rešitve Marka Juhanta prišle zelo prav ?

 12. Na boljše! Ker potrebujem kakšno knjigo s tako tematiko.

  1. Želela bi si knjigo Trma, saj smo ravno v obdobju le te. Obetam si veliko koristnih nasvetov, glede na to da je knjiga od Juhanta.

 13. Prebrala bi z veseljem obe, a izbiram Trmo. Od nje si obetem, boljši vpogled kaj se dogaja v otroku in kak uporaben nasvet kako se soočiti na otroku prijazen način. Držim pesti!

 14. Vsekakor knjigo Trma in upam, da bi v njej našla dobre nasvete, kako obvladati trmo mojeva petletnika.

  1. Tokrat obe knjigi mikavni, a ker Trmo že poznam si malenkost bolj želim Na boljše .
   Lp,
   Anita

 15. Želela bi Trmo, mogoče bom z njo razumela, zakaj sem vedno veljala za zelo trmastega otroka. Pa še moje rojstnodnevno darilo bi bilo 😉

 16. Rada bi knjigo Na boljše, saj se z vsako knjigo za osebnostno rast malo bolje spoznam. Od branja si obetam novo dogodivščino, nova spoznanja. Znanje, ki ga pridobim s podobnimi knjigami ni nikoli odveč in vsak drobec, ki se mi vtisne, pripomore k boljšemu življenju in razumevanju sebe.

  1. Rada bi se potegovala za knjigo Na boljse. Ker gre zivljenje vedno lahko se malo na boljse 😉 (pa ker nisem blazna obozevalka g. Juhanta ??‍♀️)

 17. Trma, ker se nam včas od nje kr meša. :))

  1. Trma, ker je tako rada z nami, da bi jo želela bolje preučiti 🙂

 18. Trma. Ker je imamo precej pri naši hiši (dva predšolska otroka) in potrebujemo pomoč, kako se z njo na pravi način spopasti.

 19. Bolj bi me razveselila knjiga Na boljse, ki upam, da bi mi pomagala pri osebnostni rasti in da bi na zivljenje veckrat znala gledati bolj pozitivno.

 20. Rada bi prebrala Juhantovo Trmo. Verjamem, da bi mi prišla prav pri delu z otroki.

 21. Želim si Trmo Marka Juhanta. Ob branju njegovih zapisov vedno izvem kaj uporabnega in rada bi našla kakšen nasvet za boljše razumevanje hčerkine trme.

 22. Rada bi prebrala knjigo Na boljše. Zakaj? Ker je čas, da se moje življenje spremeni. Na boljše.

 23. Zanima me knjiga Trma; dober avtor in tema, ki bi zagotovo pomagala z vsebino umiriti naš družinski vsakdan s trmastim 5. letnikom.

 24. Brala bi knjigo Na boljše.
  Čas je, da zopet preberem kakšno dobro knjigo za osebno rast in pozornost usmerim iz drugih nase.

 25. Želim si knjigo Trma. Ker se z njo že nekaj časa spopadamo in mi velikokrat zmanjka moči in znanja, kako postopati, da bo prav za vse.

 26. O knjigi Trma sem slišala že nekaj pohval in bi jo res prebrala, da se bomo lažje spopadali s trmo.

 27. Na boljše. Obetam si zanimiva razmišljanja o sobivanju s samim sabo.

 28. Zelim si knjigo Trma. Ker zelim biti malcku v tem obdobju v podporo, mu nuditi varno zavetje, kjer lahko sprosca svoja custva, ne pa izgubit zivcev, ker bi imela obcutek, da mi hoce pokvarit dan.

 29. Trmo bi… Knjigo mislim ?. Tista prava trma je pri nas vsakodnevno na sporedu. Včasih mi ze (z)manjka strategij zanjo.

 30. Trma. Ker je trma doma pri meni in pri možu in pri otrocih – in mogoče dobim kakšno idejo kako jo izselim:)

 31. Knjigo Na boljše, vem, da bi jo rabila, ker je nekje treba začeti in upam, da bi mi knjiga pri tem pomagala.

 32. Na boljše – mislim, da se osebnostna rast nikoli ne konča in da nas vsak dan čaka nov izziv, tako da si od knjige obetam zanimivo branje, kako se soočiti z njimi.

 33. Trma – doma imamo 3 otroke, ki s svojo trmo dosezejo prakticno vse. Preko knjige bi zelela odkriti strategije za obvladovanje predolgo trajajoče trme in kako obvladati tudi sebe kot starša, da ti ne poči film.

 34. Trma, ker bi jo rada razumela, ker sem prepričana, da ni samo faza v razvoju otroka.

 35. Knjiga Trma bi mi res prav prisla, da bo vsakdan s triletnikom nekoliko bolj sproscen.

 36. Potegujem se za Trmo. Čeprav me močna volja mojega dvoletnika navdušuje me po drugi strani tudi straši in z veseljem bi prebrala še kaj.

 37. Želela bi imeti knjigo Trma, saj so mi nasveti od Juhanta super in dejansko delujejo:)

 38. Uuu Trma od Juhanta, bi bila super. Ker je sin v zelo trmastem obdobju in sem mu včasih prav težko kos.

 39. Zanimivo bi bilo prebrati knjigo Trma. Pri trikotniku vsaka pomoc pride prav in tako bi s knjigo poskusila najti kak nov način za soočanje s trmo, ali pa vsaj tolažbo, da bo te kmalu mimo.

 40. Na boljše – ker na boljše vedno rada grem … če se le da.

 41. Potegujem se za knjigo Marka Juhanta, saj sem mama 9 mesečni deklici in bi mi v prihodnosti prav prišel kakšen nasvet v zvezi s trmo.

 42. Sabina Hudobreznik says: Odgovori

  Knjiga Trma bi mi prav prišla. Koristili bi mi nasveti za spopadanje s trmo pri otroku.

 43. Izbrala bi knjigo Na boljše, ker me tematika zanima. Podelila bi jo tudi z mami, ki je frik/ica na take knjige?

 44. Mene je poklicala knjiga Na bolje, … morda pa bo potem šlo, … na bolje. Držim pesti. Lp, TK.

 45. Izbrala bi Na boljše, ker je vsaka osebna zgodba o spopadanju s samim sabo vredna spoznanja, pogosto pa bralcu prinese nov vpogled tudi v njegov notranji svet.

 46. Na boljše Damjane Bakarič
  Prebrala sem že njeno prvo knjigo Na tesnobi. Damjana me je s svojo iskreno izpovedjo in voljo, da je premagala bolezen, zelo navdihnila in želela bi si izvedeti, kako se je spopadala z vsakodnevnimi težavami tudi potem, ko se je iz najhujšega izvila.

 47. Na boljše. Zato, da bi mogoče dejansko šlo na boljše. To si obetam.

 48. Izbrala bi knjigo Na boljše, saj si menim, da bi z branjem rasla tudi sama in spoznala kakšno strategijo, ki bi jo lahko prenesla tudi v svoje življenje.

 49. Želim si Na boljše, ker imam trme doma dovolj ?

 50. Trma. Doma imamo 3,5 letnika (ki je dobil sestrico). Je treba še kaj dodati ?. Od knjige ne pričakujem čarobne palice, morda le kakšen nov uvid v otrokovo doživljanje, ko je hudo.

 51. Trma, ker buta iz mene in hčerke in vmes poka. Pa si želim bolj mirnega življenja in več stika.

 52. Slej, ko prej bom prebrala obe. Vendar doma bi večkrat vzela v roke Trmo. Sem sama tudi precej trmasta, otroci pa še bolj ?

 53. Verjetno sta obe zanimivi in uporabni, vendar me bolj pritegne Trma. Od knjige si obetam, da bom izvedela, kako razumeti in se zoperstaviti proti trmi ter s kakšnimi tehnikami jo odpraviti.

 54. Pofočkam se za knjigo Na boljše. Upam, da bi mi pomagala pri osebnostni rasti.

 55. Na Boljše, da bo vse šlo na boljše in se bodo stvari postavile na svoje mesto. 🙂

 56. Juhantova Trma bi mi kot bodoči razredni učiteljici prišla zelo prav.?

 57. Rada bi prebrala knjigo Trma. Doma imam 2 in pol letnico in še najstnico. Mislim, da bi mi prav prišla pri obeh in ne samo pri mlajši hčerki.

 58. Razveselila bi se priročnika Trma. Če bo moj skoraj 10mesečnik podedoval kaj karakterja po partnerju bo izjemno trmast. Moram se pripraviti, da se bom znala kar najbolje odzivati na vse skupaj 🙂

 59. Trma, ker si zelim bolje razumeti in je ne videti le v slabi luci. Mogoce dobim se sama kak navdih za trmo, ker je sama nisem nikoli znala uporabljati 😉

 60. Zelim si Na boljse – v upanju, da se bom znala veckrat ustavit in si vzeti cas zase.

 61. Na boljše. Ker “po svoje” smo že šli. Zdaj pa bo čas, da gremo (tudi mi) na boljše 😉

 62. Prebrala bi Trmo in upam, da bi s tem dobila 5 mirnejših minut na dan.

 63. Petra Gostečnik Barunčić says: Odgovori

  Že odkar je knjiga ‘Na boljše’ izšla, imam željo prebrati jo. Morda se bom na tak način lažje spoprijemala s svojo tesnobo.

 64. Ooo ja, knjigo Trma bi z veseljem prebrala. ? Obetam si še bolj poglobljeno razumevanje tega pojava ter spoznavanje orodij, s katerimi lahko otroku pomagamo pri soočanju s trmo.

 65. Na boljše. Podarila bi jo moji boljši polovici. Krasen človek je, ni neke generalne napake, ki bi jo očitala človeku po 20+ let skupne poti, ampak včasih mu zamerim tisti stavek “takšen pač sem”, ker osebno menim, da bi bilo potrebno celo življenje delati na sebi. Že če si to priznaš, dopustiš to možnost razmišljanja, si korakec naprej. Na boljše 🙂

 66. Jaz se potegujem za Na boljše,da se neham vrtet v začaranem krogu nezadovoljstva in mogoče na svoje probleme pogledam iz drugega konca. Vem sicer, da knjiga čudežne rešitve ne da, vseeno pa bi trenutno kar pasala na to obdobje mojega življenja.

 67. Z najvecjim veseljem bi prebrala Trmo, saj imam doma puncko staro leto in pol. In se ze kazejo prvi znaki trme ? poleg tega zgleda, da bo atijev karakter in bi mi ta knjiga res prav prisla za lazje razumevanje in obvladovanje. Pa mogoce tudi kaki nasvet pomaga pri obvladovanju atijeve trme ?

 68. Dominika Švajger says: Odgovori

  Želim priročnik Na boljše. Rada se spremljam in razčistim kako stvar pri sebi ter jo izboljšam.

 69. Z veseljem bi prebrala knjigo Trma. Obetam si kakšen koristen nasvet pri vzgoji dveh trmic. 🙂

 70. Trmo, ker Juhanta izjemno spoštujem in ta še ni v zbirki, bi pa prišla prav – vsak nasvet vedno koristi. Za otroka ali pa za nas. 🙂

 71. Prebrala bi knjigo Na boljše. Nikoli niso odveč koristni nasveti, kako delati na sebi in kako bolj pozitivno gledati na življenje. In zaživeti boljše.

 72. Trma bi mi prisla zeloooo prav, saj imamo enega trmoglavca in vcasih prav zmanjkuje idej in energije.

 73. Jaz bi bila zelo vesela Trme, moj triletnik je postal kar zalogaj po zelo razgibanem poletju. Pripravljam se na to, da bomo v septembru poleg sole in vrtca zaceli tudi s soocanjem z njegovo trmo. Rabim pomoc!

 74. Knjigo Trma si ogledujem že kar nekaj časa. Zakaj? Ker se kot mama otroka s posebnimi potrebami velikokrat znajdem pred kritičnimi situacijami, ko se počutim popolnoma nemočno. Kljub temu, da se s takšnimi situacijami srečujemo dnevno že nekaj časa, je včasih meja med prepoznavanjem klasične trme in meltdowna pri otroku precej zabrisana. Želim si konkretnih nasvetov, kako ravnati v teh kritičnih situacijah, da bom lahko otroku in sebi lažje pomagala pri soočanju s čustvi, ki se ob tem porajajo.

 75. Trma od Juhanta, ki bi jo verjetno morala prebrati vsaka mama. Obetam si tisoč in en mali navet kako ‘vzgojno prebroditi’ obdobje “nočem”, “ne bom”, “ne maram”, “ne”.

 76. Brala bi Na boljše, čas korone je krepko zakorakal v naša življenja in jih obrnil na glavo. Upam, da se v knjigi najdem.

 77. Želim si knjigo Na boljše, da bi v življenju lahko kaj spremenila (na boljše).

 78. Rada bi prebrala knjigo Na boljše – z upanjem, da končno kaj spremenim na boljše. 🙂

 79. Trma za trmaste starše in otroke 🙂

 80. Na boljše, da bo boljše. Iz vsake knjige za osebnostno rast se lahko človek nečesa novega nauči. Upam na zanimivo branje.

 81. Brala bi Na boljše. Mogoče v njej najdem kakšo usmeritev za ta nenevaden zgodovinski čas.

 82. Trmo zelim prebrati ze nekaj casa, ker me te tematike zelo zanimajo, ob mali trmici doma pa postajajo tudi vedno bolj aktualne. ?

 83. Na boljše….. da se naučim na življenje gledati z rožnatimi očali, nasmehom na obrazu, naučim videti kaj življnje ponuja….

 84. Glede na to, da preživim precej časa na tesnobi bi z veseljem šla Na bolje. ?

 85. Želim si knjigo Trma, da dobim kakšno dodatno idejo spopadanja s trmo tako na osebnem kot poklicnem področju.

 86. Uf, knjiga Trma je zagotovo zanimivo branje, ker se kar precej srečujem z otroki, ki imajo izpade trme. 🙂 Kakšni novi nasveti in prijemi vedno prav pridejo, še posebej ko vodim kakšen tabor z otroki, ki imajo izjeeemno različne karakterje in extra različne navade od doma. Za takšne in podobne situacije bi knjigo Trma vzela takoj v roke.

 87. Trma. Ker zelim osebnostno in strokovno rast.

Dodaj odgovor