KAJ MORAŠ VEDETI?

Vedeti moraš, kaj se v resnici dogaja z Zoomom v šoli na daljavo.

»Moj pouk ni marketinško trženje, kjer bom sklone in vrste odvisnikov zapakirala v ličen nekajsekundni story kot instagram vplivnica, kjer boš na koncu vtipkal kodo in se bodo skloni ter podredja pretočili v tvoje možgane. Učenje je še vedno pot, na kateri moram razmišljati tudi sama, in razmišljanje je včasih utrudljivo, še zdaleč ne zabavno, za to potrebuješ čas, izkušnje in znanje, ampak razmišljanje me iz nevedneža spremeni v vedeža in samo vedež lahko spreminja svet na bolje.« (Bojana Potočnik v prispevku Špele Kuralt, delo.si)

Vedeti moraš, kaj se v resnici dogaja v strokovni skupine vlade za covid-19 in kaj pride v prakso tvojega, mojega in našega vsakdana.

“Zapisniki potrjujejo, da je vlada zamujala tako s pripravami na drugi val epidemije kot z ukrepanjem. Že od začetka jeseni ni upoštevala nekaterih ključnih predlogov stroke, ki bi verjetno rešili marsikatero življenje. 27. septembra so recimo posamezni člani skupine predlagali, da se za zaščito oskrbovancev v domovih za starejše na štirinajst dni uvede obvezno redno testiranje za vse zaposlene. S tem bi lažje odkrili okužene brez simptomov, ki so bili glavni razlog za širjenje virusa. Tega predloga vlada ni upoštevala, v naslednjih tednih pa so domovi postali glavna žarišča okužb in smrti. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je navodilo za testiranje zaposlenih izdal šele slab mesec dni pozneje.” (necenzurirano.si)

Vedeti moraš, kakšno je bilo leto 2020.

“PIN na kreditni kartici je vse znanje, kar ga potrebuje potrošnik.” (Miha Mazzini v kolumni na siol.net)

Nemogoče pa je vedeti, ali bo leto 2021 z omenjenih vidikov v takšnih okoliščinah sploh lahko kaj boljše.

Dodaj odgovor