GDČ. ŽREB – 2. KROG

Dragi spremljevalec Gospodične knjige, po zgledno zaključenem 1. krogu Gdč. žreba sledi še drugi. Za katere naslove se lahko poteguješ in kako?

V 2. krogu žreba lahko sodeluješ za eno izmed šestih knjig na fotografiji. Izberi samo eno in se zanjo poteguj tako, da v googlovo tabelo vpišeš veljavni e-naslov do srede, 2. 6. 2021, do 12.00.

Pomembno: E-naslov je v javnem dokumentu, do katerega lahko dostopa kdorkoli. Priporočam ti, da vpišeš tisti e-naslov, ki ga tudi sicer uporabljaš za spam ipd.

V žrebu ni mogoče sodelovati s komentarjem na blogu ali na družbenih omrežjih Gdč. knjige.

Posebnost: Stroške pošiljanja (pošiljanje + oblazinjena kuverta) v celoti prevzame izžrebanec – pričakovati je 2-4 EUR. Znesek nakaže na moj transakcijski račun. Izžrebance bom o tem obvestila v sredo po e-pošti in vas tam seznanila s podrobnostmi nakazila stroškov pošiljanja.


GDČ. ŽREB – 2. KROG

Janne Teller, VSE, Mladinska knjiga, 2018 – “Kaj mladega človeka pripravi do tega, da brez razloga uporabi silo? Ali razumemo nestrpnost in skrajnosti? Lahko ljubljene obvarujemo pred zlorabo, ne da bi naredili še večjo škodo?” Vse je zbirka novel večkrat nagrajene danske pisateljice in aktivistke.

Miha Šalehar, DUH ČESA, Mladinska knjiga, 2018 – “Kakšen je pogled z obrobja Šentvida na utrjeno krožišče sredi Gaussovega griča, po katerem vozimo avte na lizing Boštjani in Mojce?” Zbirka kolumen radijca z nabrušenim jezikom.

Care Santos, LAŽ, Malinc, 2019 – “Xenia je radovedna najstnica in uspešna dijakinja, ki sanja o študiju medicine, a v zadnjem času je šola ne zanima preveč, saj se zaljubi v fanta, ki ga spozna prek spleta. Ker bi ga rada spoznala tudi v živo, se odloči, da ga bo poiskala. Izkaže se, da je vse, kar ji je povedal o sebi, laž.”

Juan José Millás, MOJA RESNIČNA ZGODBA, Malinc, 2019 – “Obstajajo naključja? Kaj lahko povzročijo majhne, na videz nepomembne stvari, se sprašuje bralec, ki ga v svoje mreže zaprede mojstrsko napisana Moja resnična zgodba. V njej spoznamo najstnika, ki v prvoosebni pripovedi opisuje, kaj se je zgodilo, ko je nekega dne, ko se je vračal iz šole, z mosta na cesto pod seboj po naključju spustil frnikolo, s tem pa povzročil hudo nesrečo.”

Lukas Bärfuss: HAGARD, KUD Sodobnost International, 2019 – Roman “odpira številna življenjska vprašanja, tematizira našo odvisnost od različnih stvari v digitalizirani družbi, pa najsi začnemo kar s polnilcem za pametni telefon. Kaj lahko v življenju sploh predvidimo in načrtujemo?”

Igor Karlovšek, SODIŠČE, Miš, 2019 – “To večplastno delo je roman o slovenski tranzicijski in posttranzicijski stvarnosti, predvsem o tistih njenih segmentih, ki dnevno zapolnjujejo naše medije: delovanju sodstva, denacionalizacijskih vprašanjih, sistemski korupciji, bančnih luknjah. Je tudi roman o različnih oblikah ljubezni, mejah prijateljstva …”


Izbrane knjige so mi kot recenzijske izvode podarile založbe. Ne zmorem jih predstaviti obširneje, jim pa želim nove bralce, zato naj se veliki Gdč. žreb začne!

Junija bosta sledila še dva kroga. Skupno bom podarila 20 knjig.

Dodaj odgovor