Gdč. generalka – prodam rabljene knjige

Tisti, ki ste spremljali moj profil Gdč. generalka na Instagramu, veste, kako rada pospravljam. Več o tem, kako skoraj vsak teden delim svoje predmete na obdržim-podarim-prodam-zavržem, sem razložila tudi v podkastu Gdč. knjiga, epizoda 14, Kam s predmeti, ki jih ne potrebuješ več?. Družbena omrežja sem prenehala uporabljati in pri Bolhi še nisem, zato bom preizkusila, ali lahko svoje rabljene knjige prodam komu od bralcev bloga. Je drugič, ne bo pa zadnjič.

Pri tem dodam: osebni prevzem ni možen, o podrobnostih pošiljanja se domenimo po e-pošti, knjige se bom potrudila poslati čim prej in drži točno to, kar napišem o njih glede ohranjenosti. Vse zastavljene cene so zadnje in vključujejo stroške pošiljanja.

Ko bom knjigo prodala, bom to označila v objavi – ko bom prodala vse, bo objava ostala na blogu samo s fotografijami kot zbirnik idej za branje še komu ali pa jo bom izbrisala (še ne vem).

Gremo! Oglasi se v komentarju ali mi piši na nina.presern@guest.arnes.si.


Miha Šalehar: Pustlovec zmote – patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca (Mladinska knjiga, 2021) – PRODANA

“Ko se nekega jutra zbudiš, vate udari neizprosno dejstvo: namesto seksi optimalnih 35 let in 86 kilogramov na 190 centrimetrov našteješ 46 in 107. Za tabo je polovica življenja. Statistični urad pravi, da še več, če si moškega spola. Ajde, polovica pa roka, Miha, če si spet zlaževa, da bova nehala kadit, pit in žret.”


Joan Didion: Leto čudodelnih misli (UMco, 2018) – PRODANA

“Spomini Joan Didion se pričnejo nekaj dni pred božičem, ko nenadoma hudo zboli Quintana, njena in Johnova edinka. Bolezen se začne kot gripa, nato preide v pljučnico in nazadnje v septični šok. Le nekaj dni zatem pa Johna pokosi srčni infarkt. Čustveno nabita knjiga je pisateljičin poskus, kako ponovno najti smisel bivanja in ustvarjanja navkljub dvojni družinski tragediji.”


Džoha Alharti: Nebesna telesa (Beletrina, 2021) – PRODANA

“Nebesna telesa je večplastna zgodba o pričakovanjih družine in družbe, na katera se ljudje različno odzovemo: nekateri z uklonitvijo, drugi z odporom. V ospredju pripovedi so tri sestre in njihove odločitve za zakon in negovanje ljubezni.”


Vse tri knjige sem kupila, ker sem verjela, da mi bodo dale obilo pomembnega, in zgodilo se je točno to: pri Šaleharju začudenje, da on pri 46 išče podoben smisel za prihodnost kot jaz, več kot 10 let mlajša oseba (naj me skrbi?), Joan Didion, knjigo sem začela brati ravno v mesecu, ko je preminila, me je neizmerno pomirila glede teme, ki se je tako bojim – izgube in smrti -, in Nebesna telesa omanske pisateljice so mi naklonila razgibano pripoved o tem, kar iščemo vsi – zavetje in ljubljenost. Verjamem, da lahko vse tri knjige najdejo podobno zadovoljne nove bralce!

 

Dodaj odgovor