Gdč. generalka – prodam rabljene knjige

Tisti, ki ste spremljali moj profil Gdč. generalka na Instagramu, veste, kako rada pospravljam. Več o tem, kako skoraj vsak teden delim svoje predmete na obdržim-podarim-prodam-zavržem, sem razložila tudi v podkastu Gdč. knjiga, epizoda 14, Kam s predmeti, ki jih ne potrebuješ več?. Družbena omrežja sem prenehala uporabljati in pri Bolhi še nisem, zato bom preizkusila, ali lahko svoje rabljene knjige prodam komu od bralcev bloga. Je tretjič, ne bo pa zadnjič.

Pri tem dodam: osebni prevzem ni možen, o podrobnostih pošiljanja se domenimo po e-pošti, knjige se bom potrudila poslati čim prej in drži točno to, kar napišem o njih glede ohranjenosti. Vse zastavljene cene so zadnje in vključujejo stroške pošiljanja.

Ko bom knjigo prodala, bom to označila v objavi – ko bom prodala vse, bo objava ostala na blogu samo s fotografijami kot zbirnik idej za branje še komu ali pa jo bom izbrisala (še ne vem).

Gremo! Oglasi se v komentarju ali mi piši na nina.presern@guest.arnes.si.


Matt Haig: ZAPISI O ŽIVČNEM PLANETU, Kako preživeti v svetu, ki od nas zahteva preveč? (Mladinska knjiga, 2020) – kot nova, 15 EUR

“Življenje na našem planetu je hitro, prehitro. Navdaja nas s strahom, naj se tega zavedamo ali ne. Tudi če svet tako rekoč obstane, kot se nam je to zgodilo v času pandemije, strah ne izgine, ampak se preusmeri. Britanski pisatelj Matt Haig ve, kako je, če se podira svet okoli nas – in predvsem v nas samih.”


Izabella Wentz: HASHIMOTO’S THYROIDITIS, Lifestyle Interventions for Finding the Treating the Root Cause (Amazon, 2015) – zelo dobro ohranjena, do strani 98 estetsko podčrtani deli besedila z markerjem, mehka vezava, 15 EUR


Obe knjigi sta bili zame dobra naložba v svobodno in raznoliko poljudno znanje.

Matt Haig mi je izjemno domač, ker priznava svojo nemoč, to pa preseli še na družbo kot tako – ni vse, kar čutim težkega, odvisno samo od mene, je svet, v katerem je obilo neobveznega pritiska. O knjigi Zapisi o živčnem planetu smo se pogovarjale tudi z dijakinjami v bralnem krožku in si ustvarile zelo polno urico vsega mogočega.

Wentzova je v angleščini in najlažje se boš za branje Root Causa odločil/-a, če o vsebini knjige dobro poguglaš. Tako sem do nje prišla tudi jaz in predstavljala mi je pomemben korak v razumevanju kroničnega vnetja ščitnice oz. Hashimotovega sindroma.

Dodaj odgovor