BEREM SINKU 6-8

Zdaj mi je uspelo že dolgo obljubljeno! Ustvarila sem nov priporočilni knjižni seznam BEREM SINKU, ki je namenjen otrokom, starim med 6 in 8 let. Na seznamu je 32 naslovov slovenskih in tujih avtorjev, prav vse knjige so skrbno prebrane in izbrane zaradi kakovosti besedila ter ilustracij. Kako do seznama? Po že ustaljenih e-poteh, ki jih predstavljam v nadaljevanju …


Seznam sem pripravila ob krasnih izkušnjah skupnega branja s sinom, ki se je med svojim 6. in 8. letom tudi učil brati. Niti najmanj lahka naloga zanj, težja tudi za starše motivatorje, a počasi se daleč pride.

Seznamu naslovov je dodano moje daljše spodbudno razmišljanje o tem, ali lahko s svojo bralno strastjo res povsem enoznačno vplivam na razvoj bralnih navad svojega podmladka, prilagam še nekaj pristopov, kako otroka, ki po knjigi ne poseže sam, spodbuditi, da opravlja dnevne bralne vaje, seznam pa zaključuje še nagovor tistim, ki bodo zgodbe s seznama še posebej intenzivno zaužili – otrokom. Zadnji odstavek na seznamu jim preberite na glas ali naj ga preberejo sami! Vprašajte jih, kaj menijo o izrečenem.

Dragi starši, knjižničarji, učitelji, knjižni blogerji, založniki, avtorji in drugi, ki v Sloveniji vsak po svoje pozitivno vplivate na odnos otrok do branja, preglejte seznam BEREM SINKU 6-8 in ga delite z drugimi po svojih predstavah, zamislih in močeh.

Še največ bi lahko za širši doseg seznama naredili tisti, ki uporabljate družbena omrežja. Profili Gospodične knjige od jeseni 2021 tam ne obstajajo več, gotovo pa živijo še kakšni s podobno strukturo sledilcev, ki jih bo seznam še posebej razveselil. Hvala, če prevzamete vlogo spletnih delilcev!

Če želiš seznam BEREM SINKU 6-8, v spodnji obrazec vpiši svoj e-naslov in sledi navodilom v e-pošti, ki jo boš prejel (ne pozabiti preveriti tudi spama).

KOMENTARJI

 1. Vse vaše prejšnje sezname sem z veseljem uporabila za bralne urice z mojo vnukinjo; gotovo nama bo tudi ta všeč.

  1. Blanka, kako lepo! Naj bo takih uric z vnukinjo čim več.

 2. Pozdravljeni,
  ti Vaši seznami so pa tako fajn, ko gremo v knjižnico, da lažje izberemo knjige.
  Hvala.

  Lep pozdrav
  Simona

  1. Simona, točno takšno praktično stvar sem želela uresničiti in očitno deluje. Hvala za zapisano.

 3. Hvala lepa,sama posegamo po enakih knjižnih novostih,a jih nikoli ne zapišem. Odlični seznami,ki jih rada delim še z drugimi.

  1. Ajda, krasno in hvala za lepe besede, še lepše pa je, če za seznam izve še kdo.

Dodaj odgovor