22: ZAKAJ JE KONEC MOJEGA POKLICA?

Hej, hej, to je podkast Gospodična knjiga in s tabo sem Nina!


Zakaj je konec mojega poklica? Hja, 10 let poučevanja slovenščine je bilo dovolj. Vrglo me je na tla. Potem v nebo. In zdaj sem spet na zemlji in hočem še dobro živeti.

Kot učiteljica nisem mogla tega doseči, zato sem poiskala delo, ki bo zame dolgotrajno in bolj vzdržno. V knjižnici se počutim zelo prijetno in še bolje vem, zakaj v razred res več nočem. Odločitev je bila taprava.

Vredno se mi jo zdi javno deliti, še ena epizoda s podobno temo – o učitelju v Sloveniji in vse sorte čustvenem miksu v mojih 10 letih v razredu ter zbornici – pa bo objavljena kmalu.


O tem, kako sem nehala poučevati in se zaposlila kot šolska knjižničarka, v 22. epizodi podkasta Gospodična knjiga, ki mu prisluhni v aplikaciji s podkasti ali tule, na spletu.

Zanj povej še komu in imej se dobro!

Gospodična knjiga
Gospodična knjiga
22: ZAKAJ JE KONEC MOJEGA POKLICA?
/

KOMENTARJI

  1. Nina, hvala za tvoje brutalno iskreno pričevanje. Jaz nekaterih stvari še sebi ne upam povedati. Včasih jih izrazim v varnem krogu, pa se potem počutim krivo/slabo/nekompetentno/slab človek. Vem, da je tukaj prostor, da naredim nekaj na sebi in svojem dojemanju sebe. Hvala tebi, da deliš, velikokrat si mi pomagala, da sem si sploh dovolila razmišljati na tak način z malo manj slabe vesti.

    1. Tana, poskušaj biti to, kar si. Z leti se navadiš na to. In nikomur nismo dolžni ne vem česa. Pazim, da ne žalim, govorim pa tako, kot pač sama doživim. Čisto verjamem, da je komu biti učitelj mega. In on naj pusti meni, da sama tega nisem več čutila.

Dodaj odgovor