O GDČ. KNJIGI

Gospodična knjiga je živa od leta 2011, ko sem kot zdolgočasena absolventka začela pisati knjižni blog, takrat imenovan Bralnica.si. Tako sta moja edina trajna hobija – branje in brskanje po spletu – postala smiselna in legitimna.


Gospodična knjiga je zbirka živahnih e-vtisov o kakovostni literaturi in pomembnih temah vsakdana. Razmišljam o učiteljstvu, materinstvu, duševnem zdravju, družbenih medijih in duhu časa, ki ga živimo.


Foto: Nika Lazendić

V rubriki Berem sebi pišem o knjigah, ki jih prebiram na lastno pobudo ali zaradi narave svojega dela. Takrat pišem kot ljubiteljica dramatičnih družbenih romanov in profesorica slovenščine.

V rubriki Berem sinku se družim z leta 2013 rojenim dečkom, ki mu bom odpustila, če ne bo odrasel v bralca, toda ne želim si, da bi zamudil otroštvo, prepredeno z zgodbami. Izpostavljam kakovostne otroške slikanice, ki prepričajo z vsebino in likovno podobo. Rubriko ustvarjam kot k estetiki zavezana bralka.


Sem avtorica treh priporočilnih bralnih seznamov za predšolske otroke: BEREM SINKU 1-2,BEREM SINKU 2-4 in BEREM SINKU 4-6.

Vse sezname lahko prosto preneš na svojo napravo. Naj tam ne ostanejo – daj jim priložnost v knjižnici, knjigarni in ob otroku!


V rubriki Matigovor izhajam iz svojih svetlih in sivih starševskih izkušenj. O avtizmu in ADHD-ju vem veliko in želim se čim dlje vsakodnevno igrati s sinom. Žal sem spoznala tudi lastno anksioznost in depresijo.

Gospodična knjiga si ne bi bila podobna brez izvirnih ilustracij drage Marysie Szmatula Černe in potrpežljive spletne oblikovalke Katarine Oman.

Hvala tistim, ki cenijo moje delo in to izkažejo s sodelovanjem, ter najlepša hvala vsem dolgoletnim bralcem Gospodične knjige, ker zaupate v moje zapise!

V Gdč. verjamem

Nina Prešern


Kontakt: