O GDČ. KNJIGI

Gospodična knjiga je živa od leta 2011, ko sem kot zdolgočasena absolventka začela pisati knjižni blog, takrat imenovan Bralnica.si. Tako sta moja edina trajna hobija – branje in brskanje po spletu – postala smiselna in legitimna.


Gospodična knjiga je zbirka živahnih e-vtisov o kakovostni literaturi in pomembnih temah vsakdana. Razmišljam o učiteljstvu, materinstvu, družbenih medijih in duhu časa, ki ga živimo.


Foto: Nika Lazendić

V rubriki Berem sebi pišem o knjigah, ki jih prebiram na lastno pobudo ali zaradi narave svojega dela. Takrat pišem kot ljubiteljica dramatičnih družbenih romanov in profesorica slovenščine.

V rubriki Berem sinku se družim z leta 2013 rojenim dečkom, ki mu bom odpustila, če ne bo odrasel v bralca, toda ne želim si, da bi zamudil otroštvo, prepredeno z zgodbami. Izpostavljam kakovostne otroške slikanice, ki prepričajo z vsebino in likovno podobo. Rubriko ustvarjam kot k estetiki zavezana bralka.


Sem avtorica treh priporočilnih bralnih seznamov za predšolske otroke: BEREM SINKU 1-2,BEREM SINKU 2-4 in BEREM SINKU 4-6.

Vse sezname lahko prosto preneš na svojo napravo.


V rubriki Matigovor izhajam iz svojih svetlih in sivih starševskih izkušenj. O avtizmu vem veliko in želim se čim dlje vsakodnevno igrati s sinom.

Gospodična knjiga si ne bi bila podobna brez izvirnih ilustracij drage Marysie Szmatula Černe in potrpežljive spletne oblikovalke Katarine Oman.

Hvala tistim, ki cenijo moje delo in to izkažejo s sodelovanjem, ter najlepša hvala vsem dolgoletnim bralcem Gospodične knjige, ker zaupate v moje zapise!

V Gdč. verjamem

Nina Prešern


Kontakt: